Kategorija: Uncategorized

24. nočno sonce - tradicija in izročilo

V januarskem nočnem soncu smo se posvetili tradiciji. Nočna gostja je bila etnologinja dr. Saša Poljak Istenič, zaposlena na ZRC SAZU.„Tradicija je predvsem izročilo, nekaj kar nam predniki izročajo in dajemo naprej, je pa res, da dobiva nove razsežnosti… more »

22. nočno sonce - smrt in žalovanje

V noči vseh svetih smo razmišljali o minljivosti na tem svetu in večnosti, kjer so naši rajni. Z nami je bil bolniški duhovnik br. Toni Brinjovc. To je bila noč pripovedovanja zgodba, saj so telefoni nepretrgoma zvonili in bi še, če bi oddaja trajala dl… more »

21. nočno sonce - moč molitve (4. oktober 2013)

Oktobrsko Nočno sonce smo posvetili moči molitve. Z nami sta bila Hana in Grega Strajnar, ki sta prav ta večer praznovala peto obletnico poroke, zato je prišla Hana na radio z vrtnico v rokah in nasmehom na obrazu. Nasmeh je zaščitni znak obeh in zato… more »

20. nočno sonce - začetek šole (6. september 2013)

Septembrsko Nočno sonce  smo posvetili začetku šole, besedo pa so v veliki meri imeli učiteljice in učitelji. Z namiso bili  člani Društva katoliških pedagovov Slovenije, ki so povedali, kako jih pri delu navdihuje bl. Slomšek in učitelj, ki si je po r… more »

19. nočno sonce - prostovoljstvo (2. avgust 2013)

Prostovoljstvo je v Sloveniji zelo razširejno in v zadnjih letih spoznavamo, da tudi izredno pomembno. V posamezniku gradu čut odgovornosti, sočutnosti, lahko mu pomaga tudi pri poklicni poti. V oddaji smo zato tokrat predstavili različne načine prostovo… more »