Kategorija: Dogodki

Kakšen bo slovenski gozd po naravnih ujmah?

19. januar 2018 - Leta 2014 je Slovenijo prizadel žled. V slovenskih gozdovih je ponekod pustil pravo opustošenje. Za njim je prišla borba s podlubnikom, lanskega decembra pa je gozdove prizadela nova ujma: vetrolom, ki je prizadel več kot polovico slove… more »

Ob dnevu reke Soče, Martinova pot, aktualno v Himalaji

24. oktober 2014 - V tokratni mozaični oddaji smo spregovorili o eni najprepoznavnejših rek pri nas - reki Soči in ob tem izpostavili tudi zaskrbljujoče rezultate študije ogroženosti alpskih rek. Predstavili smo nov odsek Martinove kulturne poti, ki so g… more »

DEDI - digitalna enciklopedija dediščine

10. oktober 2014 - Govorili smo o dediščini. Naša gostja iz Geografskega inštituta Antona Melika mag. Mateja Šmid Hribar je predstavila projekt DEDI. Gre za digitalno enciklopedijo naravne in kulturne dediščine na Slovenskem, kamor je trenutno vpisanih 4… more »

Družina Kovačič: športno plezanje, gorništvo,...

17. januar 2014 - V Doživetjih narave smotokrat spoznali aktivno družino, katere življenje je tesno povezano z gorništvom, plezanjem in alpinizmom. Sanje o plezalnem centru v Škofji Loki je Mitja Kovačič z ženo Pavlo uresničil pred štirimi leti. V drugem… more »

Zadnja oddaja leta 2013

V zadnjih Doživetjih narave leta 2013 preverjamo planinsko znanje. NAGRADNO VPRAŠANJE: Kateri vrh je na sliki? ODGOVOR danes (27.12.) do 18.00h pričakujemo na dozivetja.narave@ognjisce.si ali na sms 051 377 - 377 more »

Štirje srčni možje in 235. obletnica

23. avgust 2013 - FOTO utrinki iz Bohinja. V Ribčevem Lazu smo Andrej Novljan, Izidor Šček in BL smo ustvarjali oddajo Doživetja narave v živo. Pred tem pa smo se podali na prvi pohod mimo rojstnih hiš prvopristopnikov.   more »

Everestovih 60 let, gost Tomaž Jakofčič

24. maj 2013 - Seveda naslov izdaja popolnoma človeško gledanje na najvišjo goro. Če bi zapustili antropocentrični vidik, bi morali starosti Everesta dodati milijone.  V resnici jih šteje okrog 60 milijonov let. Pri ustvarjanju tokratne oddaje pa sem sev… more »

Svetovni dan voda 2013 in Zmagovalka literarnega planinskega natečaja

22. marec 2013 - Tokratna Doživetja narave, so bila tokrat izjemoma (zaradi radijskega misijona) že dopoldne ob 9.15h. Posvetili smo jih svetovnemu dnevu voda. Ste vedeli, da sodi Slovenija po količini vode na prebivalca med najbolj vodnate države v Evr… more »

Praznovanje planinske obletnice

120 let od ustnovitve Slovenskega planinskega društva (SPD) je Planinska zveza Slovenije 27. februarja 2013 odkrila spominsko ploščo na mestu, kjer je bilo SPD ustanovljeno in okrogli jubilej počastila s slavnostno akademijo v Cankarjevem domu. Priredite… more »

Tematska oddaja: SPP in SPD (60 oz. 120 let)

25. januar 2013 - Ker smo v letu dveh jubilejev, bomo v tem letu zadnji petek v mesecu posvečali Slovenski planinski poti (SPP), naši in tudi evropski najstarejši vezni poti - ki praznuje 60 let. Ker pa februarja mineva 120 let od ustanovitve SPD, predho… more »