259. oddaja
By Matjaž on Dec 22, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
piškotni ponvičnik v juhi,
piščanec v ragu omaki,
široki rezanci s kislo smetano,
zabeljen brokoli,
kitajsko zelje s korenjem,
beljakov kolač
PIŠKOTNI PONVIČNIK |
Jajca solimo in zmešamo z mešalnikom, prilijemo olje in še malo zmešamo. Rahlo zamešamo še moko s pecilnim praškom. Slan biskvit vlijemo na pekač in spečemo pri 190 °C, da dobi lepo oranžno barvo (in odstopi od stene). Pečenega takoj ločimo od pekača. Hladnega narežemo.. Ponudimo na krožniku, juho pa v jušniku. |
PIŠČANEC V RAGU OMAKI |
Meso začinimo (solimo) opečemo na ogretem olju v kozici ali v ponvi. Poseben okus bo dalo, če bo kakšen kos s kostjo. Prilijemo vino, nekaj juhe in pokrito dušimo 20 minut (odvisno od debeline stegen). |
ŠIROKI REZANCI S KISLO SMETANO |
35 dag širokih rezancev skuhamo, odcedimo, stresemo nazaj v skledo in zabelimo s kislo smetano. |
ZABELJEN BROKOLI |
Brokoli skuhamo v cvetovih, naložimo ob testenini in zabelimo z drobtinami ali parmezanom. |
KITAJSKO ZELJE S KORENJEM |
Narežemo zelje in drobno naribamo korenje. Preden serviramo dodamo olje, sol s kisom in poper po okusu. |
BELJAKOV KOLAČ |
Stepemo trd sneg, zamešamo sladkor, mirno z metlicama v roki zamešamo moko z narezanimi suhimi sestavinami (orehe, slive in marelice narežemo na koščke), dodamo kakav (za dober sookus). Rahlo premešamo in vlijemo v namazan in pomokan pekač. Pečemo skoraj 20 minut pri 190 °C (vidimo, da odstopi od modela ali potipamo). Pečenega obrnemo na desko in pokrijemo s servieto, da se ohladi. Ovijemo v alu folijo in damo na hladno. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 260. oddaja | 258. oddaja » |