Rižota iz belušev
By Matjaž on Maj 3, 2011 | In Glavna jed, Beluši | Pošlji odziv »
2 žlici olivnega olja
1 narezana čebula
35 dag piščančjega mesa
¼ l riža
½ l vode, sol
25 dag belušev
sir
Beluše narežemo in damo posebej kuhati v slano vrelo, ki smo ji dali še žličko sladkorja. Kuhamo 10-12 minut.
Čebulo narežemo in pražimo na olju. Vmes na majhne koščke narežemo meso, damo pražit. Ko je praženo, solimo in damo riž - to pražimo, dokler se da mešati. Zalijemo z vrelo vodo in dodamo beluše. Po potrebi solimo in pustimo, naj se mirno skuha v pol ure.
Servirano potresemo z naribanim sirom. Postrežemo s solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zabeljeni beluši | Beluševa juha » |