Beluševa juha
By Matjaž on Maj 2, 2011 | In Juha, Beluši | Pošlji odziv »
½ kg belušev
2 krompirja
1 žlica čemaža v olju
2 žlici kosmičev
sol, poper
1-2 žlici kisle smetane in ščep moke
Beluše olupimo in kratko narežemo ter damo kuhati - vodi dodamo pol žličke sladkorja, da se lepše skuhajo. Glavice poberemo ven, ostalo zmiksamo z multipraktikom. Nato jo vrnemo v posodo. Posebej damo kuhati krompir in ga dodamo juhi. Dodamo kosmiče, da se natopijo, čemaž, popramo, dosolimo ... Po potrebi damo žlico smetane ali jogurta razredčimo z moko in zlijemo v juho. Malo povre in nato izključimo.
Zraven se poda peteršilj (lahko damo že med miksanjem).
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Rižota iz belušev | Krompirjev jajčni hren » |