Jedi iz belušev

Beluši (šparglji) so dobri in zdravi, ker so bogati z vitamini in vsestransko učinkujejo na naše zdravje in dobro počutje. Vsebujejo beljakovine, kalij, železo, provitamin A, vitamine E, B1, B2, B6 in C. Zeleni beluši vsebujejo več mineralov, vitamina C, karotinoidov in vitaminov skupine B. Beluši imajo zelo malo kalorij in so primerno živilo za diabetike. Folna kislina, ki jo vsebujejo, je pomembna za pomlajevanje celic, za tvorjenje krvi in za nastajanje hormonov. Spodbujajo presnovo in delovanje ledvic ter delujejo čistilno.

Kategorija: Beluši

Svetovalnica, 26. junij 2017

Tokrat je sestra Nikolina dvanajstič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste jo o pripravi jogurtnega peciva, ajdove kaše z gobami, uporabi silikonskih modelčkov za mafine, zakaj se olje peni, naj kuhamo rezance v juhi ali posebej, kaj storiti s peno na vrhu steklenic z bezgovim sirupom, kako narediti borovničeve štruklje?
Z nami ste podelili izkušnje o pripravi višnjevega likerja.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Kontaktna oddaja april 2016

Tokrat vas je zanimalo, kako pripraviti rezance in kašo iz polbele ali črne moko, čokoladno in vanilijevo kremo za torto, rogljičke s sirom in šunko, slano pecivo za otroke, šarkelj z rozinami, golaž, pehtranovo potico, kruh ... Pomagali smo tudi poslušalki, ki je iskala izgubljen recept za korenčkove rogljičke, oglasili sta se poslušalki in povedali svoja recepta.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Kontaktna oddaja maj 2013

Posnetek celotne oddaje:

Posamezena vprašanja in odgovori:

Preberi več

Ocvirki se primejo

Kruhov hren

Tekočina v testu