Jedi iz belušev

Beluši (šparglji) so dobri in zdravi, ker so bogati z vitamini in vsestransko učinkujejo na naše zdravje in dobro počutje. Vsebujejo beljakovine, kalij, železo, provitamin A, vitamine E, B1, B2, B6 in C. Zeleni beluši vsebujejo več mineralov, vitamina C, karotinoidov in vitaminov skupine B. Beluši imajo zelo malo kalorij in so primerno živilo za diabetike. Folna kislina, ki jo vsebujejo, je pomembna za pomlajevanje celic, za tvorjenje krvi in za nastajanje hormonov. Spodbujajo presnovo in delovanje ledvic ter delujejo čistilno.

Kategorija: Beluši

Svetovalnica, 14. maj 2018

Sestra Nikolina je devetič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste o pripravi jedi iz belušev, uporabi kuskusa, čokoladnem prelivu, testu za rezance, rabarbari, breskvah (slaščici), zelenjavi z gorgonzolo in uporabi pire krompirja.

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več

Svetovalnica, 23. april 2018

Sestra Nikolina je osmič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste, zakaj goveja juha postaja rjava, o pripravi goveje pečenke, pehtranovi potici, biskvitu z jagodami, juhi in rižoti iz špargljev, o grški solati, zakaj imajo krofi luknje ...

Posnetek celotne oddaje:

Posamezna vprašanja in odgovori:

Preberi več