Juha iz stročjega fižola
By Matjaž on Avg 8, 2011 | In Juha | 1 odziv »
1 kg fižola
2 korenčka
sol, lovorjev list, česen
1 paradižnik
1 ½ l vroče vode ali juhe
pečenkin sok
1-2 žlici vina ali kisa
peteršilj
2 žlici olja
2 žlici čebule
1 žlica moke
Fižol očistimo, otrebimo in operemo ter narežemo na koščke. Narežemo tudi korenček in manjši paradižnik. Pristavimo olje, popražimo čebulo in nato dodamo narezano zelenjavo in jo prepražimo (to bo dalo juhi značilni okus). Fižol bo spremenil barvo. Posolimo in potresemo z moko ter zalijemo. Premešamo, solimo, dodamo lovorjev list in sesekljan česen. Ko juha vre, dodamo olupljen paradižnik. Vmes pomešamo in po potrebi še dosolimo. Prav pride mesna omaka za dober okus.
Preden juho serviramo jo obogatimo z žlico sadnega kisa ali vina ter peteršiljem.
1 komentar
Napiši komentar
« Testenine z zelenjavo | Smetanov puding » |