Sadni kruh
By Matjaž on Dec 13, 2011 | In Sladica, odgovori | Pošlji odziv »
odgovor: Naredimo testo kot za potico: 60-65 dag moke, sol, 3 dag kvasa, 2 rumenjaka, 2 žl. sladkorja, limona. Mešamo in dolivamo 4 dl mleka. Naredimo mehko testo. Dobro pregnetemo in damo vzhajati. 40 dag suhega sadja (marelice, fige, rozine, namočen jabolčni krhelj, orehova jedrca, lešniki, pinjole, slive raje ne) narežemo in polijemo z 1 dl ruma, dodamo še vanilin in malo cimeta. Večkrat premešamo, da je sočno.
Polovico testa zamesimo med nadev in pregnetemo. Ostalo razvaljamo na dolgo. Nanesemo nadev ter zavijemo. Pokotalimo in odmerimo na dolžino modelov. Naj vzhaja, tudi do 2 uri. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Površino kruha pomažemo z beljakom in damo pečt za uro in 10 minut. Ko ga vzamemo iz pečice, ga po 5 minutah obrnemo na desko. Zavijemo z prtom in ovijemo v alu folijo ali vrečko. Ta kruh ostaja sočen.
Kruh je dobro speči vsaj dva dneva preden ga bomo servirali, lahko pa tudi teden dni prej. Po vsaki uporabi ga moramo nazaj zaviti v prozorno kuhinjsko folijo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Štruklji | Mazanje kvašenih izdelkov » |