Medenjaki
By Matjaž on Dec 14, 2011 | In Sladica, odgovori | Pošlji odziv »
odgovor: testo se lahko naredi na dva načina: z mešalnikom ali z ročnim mešanjem
Ročni način. V 1/2 kg moke umešamo žličko sode bikarobne. Dodamo 15 dag margarine ali masla. Posebej pripravimo 12 dag sladkorja v prahu, 15 dag medu, nožev vrh cimeta, začimbo za medenjake in 2 jajci.
Maslo z moko drobo zdrobtinimo, dodamo sladkor z aromo. Dodamo jajci in med ter z roko naredimo testo. Pregnetemo ga, da bo gladko. To naj počiva (pokrijemo s pokrovko ali z papirjem od margarine), lahko tudi čez noč. Naredimo svaljek, enakomerno narežemo in dajemo na pekač. Pomažemo z jajcem ali beljakom ter potresemo z orehi ali sezanom. Pečemo v 180 °C vroči pečici. Če je prevroča, so suhi in razpokajo.
Po načinu mešanja. Mešamo maslo, da se omedi, posamezno dodamo jajca in sladkor, med in moko s sodo in cimetom. Nato z roko naredimo testo. Nadaljujejmo kot zgoraj.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Olje se peni | Štruklji » |