Kruhovi hlebčki
By Matjaž on Jan 13, 2012 | In Samostojna | Pošlji odziv »
40 dag moke tip 850
15 dag ržene moke
15 dag graham moke
1 žlička soli
2 ½ dag kvasa
topla voda/mleko
3 žlice olivnega olja
zrnje: sezam, sončnice, bučnice, orehi
beljak
Moko damo v skledo, ob strani sol, v jamico na sredi damo vzhajan kvas, dolivamo tekočino in mešamo. Zabelimo z oljem (lahko je hladno). Gnetemo, da dobimo mehko testo. Če je trdo, po žlicah prilivamo tekočino. Testo dobro pregnetemo - 5-10 minut. Nato vaj v skledi vzhaja eno uro.
Testo damo na pomokano desko in razdelimo v enakomerno velike cmoke. Odlagamo jih na peki papir na pekaču nekoliko bolj narezen. Naj vzhajajo.
Namažemo z beljakom. Na vrhu prerežemo, lahko v obliki križa. Potresemo z zrnjem.
Damo v 190 °C vročo pečico. Dobijo naj lepo barvo. Če so razpokani, je znak krepkega testa in da je bilo premalo vzhajano. Pečejo se 20-25 minut.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kontaktna oddaja, januar 2012 | Zapečeni skutini rezanci » |