Gorenjska prata
By Matjaž on Apr 2, 2012 | In Samostojna | Pošlji odziv »
25 dag kruha
15 dag prekajenega mesa
4 jajca (sneg!)
2-3 dl suhe juhe
2 žlici kisle smetane
2 žlici pražene čebule
sol, peteršilj, poper
stroki česna
žajbelj
model ali svinjska mrežica
Kruh, tudi skorjo, narežemo na koščke, dodamo narezano mesnino in začimbe. Posodo pretresemo (na suho, da se porazdeli). Razmešamo jajca, prilijemo malo tekočine in prelijemo čez mešanico suhih jedi. Premešamo, da se kruh enakomerno razvlaži. Pustimo do 15 minut. Lahko nadevamo v svinjsko mrežico in na pekač ali pa damo v model (na dno damo peki papir, stene namažemo). Pečemo 40 -45 minut pri 190 °C.
Ko se ohladi, ovijemo v alu-folijo ali shranimo v škatli.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Šunkini rogljički | Čemaž » |