Rižota iz belušev
By Matjaž on Apr 30, 2012 | In Glavna jed, Beluši | Pošlji odziv »
2 žlici olja
1 čebula
30 dag piščančjega mesa
2,5 dl riža
sol
5 dl juhe ali vode
2 stroka česna
25 dag belušev
parmezan
Rižoto lahko naredimo samo z beluši, lahko pa tudi z mesom.
Sesekljamo čebulo, damo na olje in solimo ter popražimo. Nato na njej dobro pražimo narezano meso. Solimo, dodamo sesekljan česen in po potrebi lovor. Malo vode prilijemo. Ko je dobro praženo, dodamo opran riž. Skupaj premešamo, nato pa zalijemo z vročo vodo. Po potrebi solimo in premešamo. Ko zavre, znižamo temperaturo in pokrito naj se kuha 25 minut.
Beluše posebej skuhamo: damo jih v slano vodo z malo sladkorja. Nato jih narežemo in dodamo rižu.
Rižoto naložimo na krožnik in potresemo s parmezanom.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Pariške rože | Kruh diši po kvasu, vgreznjen je » |