Pariške rože
By Matjaž on Maj 3, 2012 | In Sladica | 1 odziv »
Testo:
20 dag moke
10 dag masla
3 dag sladkorja v prahu
3 žlice mleka
1 dag kvasa
Nadev:
sneg 2 beljakov
12 dag sladkorja v prahu
10 dag zmletih orehov
cimet
Kvas raztopimo v mleku in sladkorju. Moko z maslom zdrobimo, da nastane kašica. Dodamo kvas in mešamo v testo.
Iz beljakov naredimo sneg, vmes dodamo sladkor v prahu. Z metlicami v roki zamešam mlete orehe s cimetom.
Testo razvaljamo v ozek trak, enakomerno namažemo in zavijemo kot drobno potico. Narežemo na rezine in prenesemo na peki papir na pekaču. Malo jih pustimo vzhajati, premažemo z jajcem in damo v pečico za 20 minut.
Pečene damo na krožnik, da se ne ohlajajo na vročem pekaču.
1 komentar
Vsi vaši recepti so odlični..
Sonja
Napiši komentar
« Beluševa kremna juha | Rižota iz belušev » |