Krompirjevi zrezki
By Matjaž on Maj 22, 2012 | In odgovori, Krompir | Pošlji odziv »
vprašanje: poskušala sem delati krompirjeve zrezek, a je bilo testo preveč vodeno. Ali bi bilo treba testo ohladiti in potem nadaljevati z delom ali je treba dodati več moke ali zamešati notri tudi drobtine.
odgovor: lahko popravimo tako, da dodamo žlico moke, ne smemo pa preveč mešati in potem na večji količini drobtin na deski oblikujemo polpete. Lahko pa testo zajemamo z žlico in na olju oblikujemo zrezke - taki bodo zelo rahli.
Zrezke sicer naredimo takole: krompir skuhamo (10-12 min), takoj ga odcedimo in še vročega stlačimo ter zabelimo z oljem ali maslom. Dobro premešamo, dodamo česen in jajce in rumenjak. Tako lahko stoji in se ohlaja. Nato zamešamo moko ali drobtine ter oblikujemo zrezke, ki jih spečemo na olju.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kruh poka | Buhteljni » |