Kaj potrebujemo za lešnikov šarkelj?
By Matjaž on Jun 15, 2012 | In odgovori | Pošlji odziv »
14 dag maščobe
4 jajca
5 žlic sladkorja
15 dag moke
pec praške
10-15 dag lešnikov
cimet
V moko presejemo pecilni prašek in mlete lešnike - to je suha snov. Maslo, ki naj bo kuhinjske temperature, mešamo. Posamič pridajamo rumenjake in žlico sladkorja, da dobimo gladko maso. Dodamo sneg, ki smo ga naredili posebej in dodali žlico sladkorja. Potresemo polovico suhe snovi, rahlo zamešamo. Dodamo še drugo polovico suhe snovi in še enkrat počasi zamešamo. Preložimo v model, ki smo ga namazali s trdo maščobo in potresli z moko.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kako pripraviti gobe mavrahe? | Koliko časa cvremo krofe ali flancate? » |