Rižev narastek
By Matjaž on Jun 29, 2012 | In Sladica, Samostojna | Pošlji odziv »
25 dag riža za kuhanje
1 l mleka, sol
5 dag masla
3 žlice sladkorja
2 rumenjaka
sok in lupina pol limone
sneg 2 beljakov
4 jabolka ali češnje
Mleko zavremo, solimo. Ko zavre, zakuhamo riž.
Maslo in rumenjaka miksamo, dodamo sladkor, limonino lupino in smetano. To zamešamo v topel ali mlačen riž. Tako jed postane sočnejša. Rahlo zamešamo se sneg, ki mu dodamo sladkor in vanilijo. Pol damo v namazano posodo, naložimo sadje (jabolka, češnje, borovnice, slive ...) Naložimo preostalo in damo v pečico za pol ure. Lahko pojemo mlačno ali mrzlo. Sadje naredi jed svežo in sočno.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Ocvrte hrenovke na špagetih | Testenine s skuto » |