Pečena kaša s slivami
By Matjaž on Sep 14, 2012 | In Sladica, Samostojna | Pošlji odziv »
1 l mleka
sol
2 dl prosene kaše
5 dag margarine
2 jajci
3 žlice sladkorja
sok in lupina polovice pomaranče
2 žlici kisle smetane
25 dag izkoščičenih sliv ali grozdje
Kašo skuhamo (2 dl kaše skuhamo v 1 l soljenega mleka) lahko že prej. Umešamo maslo, jajci (lahko pa umešamo rumenjak, iz beljakov pa naredimo sneg), limonin sok in lupina.
Polovico damo v namazano jena posodo, naložimo slive ali grozdje, pokrijemo z ostalo kašo in namažemo s smetano (jed ima lepo barvo). Damo v 190 - 200 °C vročo pečico, da se prepeče. Zraven lahko ponudimo kompot ali čezano. Primerno bo za toplo večerjo ali za jed, ki sledi enolončnici.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Septembrska kontaktna oddaja | Kmečka solata » |