Sataraš
By Matjaž on Sep 25, 2012 | In Samostojna | Pošlji odziv »
3 žlice olja
2 čebuli
6-8 paprik
4-6 paradižnikov
sol, poper, peteršilj
4 jajca
Tej jedi rečemo tudi ciganski golaž.
Čebulo narežemo na rezance (ni je treba sekljati), damo na hladno olje v kozici. Naj se počasi pogreje, solimo, da pride do praženja. Na rezance narežemo čebulo, dodamo jo na praženo čebulo. Paradižnik poparimo (prelijemo z vrelo vodo), olupimo in razkosamo. Dodamo, ko je paprika popražena. Odkrito pražimo. Posolimo, po želji popramo. Dodamo sesekljana jajca (lahko dodamo sesekljan peteršilj). Rahlo naj zakrknejo, da jed ostane sočna.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zapečeni por | Gobova juha s krompirjem » |