Zapečeni por
By Matjaž on Sep 26, 2012 | In Glavna jed, Krompir | Pošlji odziv »
35 dag pora
2 krompirja
20 dag mletega - praženega mesa
sol, poper
Preliv:
1 jajce
3 žlice kisle smetane
sir
To ponudimo h glavni jedi, lahko zraven še ponudimo krompir, testenine, pražen riž ... Lahko pa povečamo količino pri tej jedi in je samostojna jed.
Por očistimo in narežemo na 2 mm debele rezance. Na žlici segretega olja ga pražimo (mešamo in solimo, lahko zraven prilijemo še malo juhe, da se duši).
Krompir skuhamo v oblicah in nato narežemo na listke.
Meso pražimo na čebuli (bolj sočno bo, če bomo zraven dali še paradižnik).
Pekač namažemo z maščobo in potresemo z drobtinami, jena ali glineno posodo pa le namažemo z margarino.
Nalagamo plasti pora, mesa in krompirja. Na vrhu naj bo por - nič ne tlačimo! Prelijemo z jajčno mešanico, potresemo z naribanim sirom. Damo v pečico za 15-20 minut. Spečeno damo na mizo in vsak si naloži iz pekača.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Ajdova kaša z gobami | Sataraš » |