Špinačni kipnik
By Matjaž on Okt 4, 2012 | In Priloga, Zelenjavna | Pošlji odziv »
3 dag masla
3 jajca
10 dag belega kruha
3 žlice kuhane sesekljane špinače/blitve
1,2 dl kisle smetane
peteršilj
strt česen
sol
1 žlica moke
Špinačo ali blitvo blanširamo in dobro sesekljamo, je ne miksamo! Maslo damo iz hladilnika, da je kuhinjske temperature. Kruhu odrežemo skorjo in ga namočimo v mleko. Iz beljaka naredimo sneg, ki ga solimo. Z istimi metlicami miksamo maslo, posamično dodamo rumenjaka. Ko je skremano, dodamo ožet kruh. Po potrebi prilijemo smetano. Nato še špinačo, česen ... Dodamo še sneg in potresemo žlico moke (lahko dodamo nože vrh pecilnega praška). Z metlico v roki premešamo.
Model za kipnike ali manjši model za šarkelj namažemo in pomokamo. Do ¾ višine napolnimo s zmesjo, pokrijemo s pokrovko ali alu folijo. Postavimo v vrelo vodo (isti nivo kot je testa v modelu). Mirno naj se kuha do pol ure.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zdrobov pečenjak | Popraženo zelje » |