Popraženo zelje
By Matjaž on Okt 3, 2012 | In Priloga, Zelje | Pošlji odziv »
60 dag sveže zeljne glave
sol
2 žlici olja
1 čebula
1 rdeča paprika
1 paradižnik ali mezga
4 stroki česna
pečenkin sok
peteršilj
Prikuha k rižu, testeninam, kuhanemu ali dušenemu krompirju, cmokom, žličnikom ...
Zelje najprej skuhamo. Vodo solimo, dodamo kumino in malo kisa. Ko zavre, vanjo damo na kocke narezano zelje. Kuha naj se 10 minut, nato ga odcedimo kar v lijak.
Med tem damo v kozico olje in spražimo čebulo. Na to dodamo svežo papriko, ki jo tanko narežemo. Dobro jo popražimo. Dodamo še olupljen paradižnik. Začinimo s česnom, posolimo. Dodamo odcejeno zelje. Po želji popramo in dodamo peteršilj.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Špinačni kipnik | Krompirček iz pečice » |