Zdrobov pečenjak
By Matjaž on Okt 5, 2012 | In Sladica, Samostojna | Pošlji odziv »
1 l mleka
sol
½ l pšeničnega zdroba
1 jajce
2-3 žlice olja ali margarine
sladkor
slivov kompot
V slano mleko, ki mu dodamo maslo, zakuhamo zdrob. Ko se je zgostil dodamo jajce ali dva ali dva rumenjaka. Dobro mešamo, naprej z metlico nato s kuhalnico. Pustimo naj se ohlaja. Naložimo v pekač, po vrhu namažemo z maščobo, da se raztopi, potresemo s sladkorjem. To v vroči pečici pogrejemo, da se začne gubati. Z ravno lopatko režemo plasti in jih nalagamo po pekaču. Lahko pa rezine nalagamo kot strešnike. Zapečemo v pečici, da vršički začnejo rumeneti.
Ob tem lahko ponudimo slivov, jabolčni ali mešan kompot ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zeljni zavitek | Špinačni kipnik » |