Zelenjavni narastek
By Matjaž on Okt 17, 2012 | In odgovori | Pošlji odziv »
Kako narediti narastek iz zelenjave kot prilogo ali samostojno jed?
Zelenjavo (korenček, cvetača, brokoli, fižol ...) narežemo in skuhamo. Odcedimo in pokapljamo z oljem. Skuhamo bešamel, ki bo povezal. Pri 500 g zelenjave naredimo bešamel iz 4 dag margarine ali masla, 1 žlico moke, 2,5 dl mleka. Skuhamo. V vroče dodamo rumenjaka. Iz beljakov naredimo sneg, ga osolimo. To dodamo v bešamel, potresemo z žlico drobtin ali moke. Polovico zamešamo v zelenjavo, preložimo v narastkovo skledo. Naložimo drugo polovico bešamela in potresemo z naribanim sirom. Pečemo 20 minut pri 190 °C.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kisla repa posivi | Grozdje 2 » |