Koruzni žganci
By Matjaž on Nov 26, 2012 | In odgovori | Pošlji odziv »
½ kg koruzne moke
7 dl vode
Vodo vlijemo v visok lonec in jo solimo ter pristavimo. Ko zavre, stresemo moko. Vrelec vode naj jo prekrije (ni potrebno delati luknje v sredini), tako pustimo 10-15 minut. Čim bolj odcedimo vodo, mešamo s ploščato kuhalnico. Med tem segrejemo maščobo za zabelo (3-4 žlice: maslo, olje, ocvirki, zaseka). Po kapljah žgancem pridamo žgančevko, se hitro drobijo. Na koncu jih še zabelimo.
Ponudimo k zelju in drugim sočnim jedem ali mleku. Toploto ohranimo, če posodo z žganci postavimo nad vrelo vodo.
K koruzni moki ne dodajamo druge moke, (kot pri ajdovih žgancih), ker je v njej že dosti škroba.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Novembrska kontaktna oddaja | Sadne testenine » |