• Avtorji oddaje


    Jože Dežman
    muzejski svetnik


    Monika Kokalj Kočevar
    muzejska svetnica


    Irena Uršič
    muzejska svetovalka


    Majda Pučnik Rudl
    nekdanja predsednica komisije vlade RS za izvajanje zakona o popravi krivic


    Marta Keršič
    Študijski center za narodno spravo


    Mirjam Dujo Jurjevčič
    Študijski center za narodno spravo

  • XML Feeds

Arhivi za: Marec 2007

28. 3. 2007, Družina Drinovec

Moja zgodba danes obravnava zgodovino družine Drinovec, iz Okroglega pri Kranju, ki so ji očeta po krivem obtožili za izdajo 13-tih partizanov pri Okrogelski jami. Avtor oddaje je Jože Dežman.   Prisluhnite oddaji   more »

21. 3. 2007, Ivan Dobršek

Zgodba Ivana Dobrška sodi med približno 600 ukradenih otrok. Te so Nemci med drugo svetovno vojno odvzeli staršem in jih dali v posvojitev nemškim in avstrijskim družinam. Le okoli 400 se jih je po končani vojni vrnilo v domovino. Oddajo je pripravila Mo… more »

14. 3. 2007, Polde Gošnik, 2. del

V oddaji Moja zgodba se bomo spet ustavili ob pestri življenjski zgodbi Poldeta Gošnika, ki je bil nasilno mobiliziran v nemško vojsko. V drugem delu bomo spremljali, kako je bil v severni Afriki zajet in nato prepeljan v taborišča na Škotskem in v ZDA.… more »

7. 3. 2007, Polde Gošnik, 1. del

V oddaji Moja zgodba bomo osvetlili zgodbo Poldeta Gošnika. Ustavili se bomo ob prvem delu življenjske zgodbe Poldeta Gošnika, ki je bil nasilno mobiliziran v nemško vojsko. Prvi del govori o prislini mobilizaciji in britanskem ujetništvu. Oddajo je prip… more »