• Avtorji oddaje


  Jože Dežman
  muzejski svetnik


  Monika Kokalj Kočevar
  muzejska svetnica


  Irena Uršič
  muzejska svetovalka


  Majda Pučnik Rudl
  nekdanja predsednica komisije vlade RS za izvajanje zakona o popravi krivic


  Marta Keršič
  Študijski center za narodno spravo


  Mirjam Dujo Jurjevčič
  Študijski center za narodno spravo

 • XML Feeds

Tags: dimitrij rupel

19. 2. 2023, Posvet Jože Pučnik v spominu sodobnikov in zgodovinskem spominu 2

Zdaj že ukinjeni Muzej slovenske osamosvojitve 3. in 4. oktobra 2022, v dvorani Slovenske matice v Ljubljani pripravil posvet z naslovom Jože Pučnik v spominu sodobnikov in zgodovinskem spominu. Na njem je več sogovornikov obudilo spomin na očeta samosto… more »

13. 6. 2021, Dimitrij Rupel ob 30 letnici samostojnosti

Eden od sodelujočih avtorjev v zborniku ob 30 letnici samostojnosti z Lepilom na podplatih je bil tudi nekdanji zunanji minister dr. Dimitrij Rupel, ki je avtor besedila pod naslovom: "Mednarodna uveljavitev RS in njena zunanja politika danes (s posebnim… more »

18. 12. 2016, Slovenija 25 let – Paš, Kranjec

 Tokrat lahko prisluhnete drugemu delu okrogle mize, ki smo jo z ministri osamosvojitvene vlade pripravili na 22. rojstni dan Radia Ognjišče. S tem sklepamo praznovanje 25-letnice samostojne slovenske države, četrt stoletja od zgodovinske odločitve. O… more »

17. 4. 2016, Rupel, Šter in Štuhec o mednarodni poti Slovenije po 25. letih

Gostje oddaje Moja zgodba so bili prvi slovenski zunanji minister Dimitrij Rupel, nekdanji notranji minister in zdajšnji vodja Konzularnega sektorja na MZZ Andrej Šter ter član Komisije pravičnost in mir Ivan Štuhec. Spregovorili so o tem, kako je Sloven… more »

14. 1. 2009 Okrogla miza ob 20. letnici Slovenske demokratične zveze

V oddaji Moja zgodba bomo prisluhnili predstavitvi okrogle mize, ki je bila ob 20. letnici Slovenske demokratične zveze, 11. januarja, v Muzeju novejše zgodovine. Okroglo mizo je vodila Rosvita Pesek. Gosti okrogle mize so bili Dimitrij Rupel, prvi preds… more »