• Avtorji oddaje


    Jože Dežman
    muzejski svetnik


    Monika Kokalj Kočevar
    muzejska svetnica


    Irena Uršič
    muzejska svetovalka


    Majda Pučnik Rudl
    nekdanja predsednica komisije vlade RS za izvajanje zakona o popravi krivic


    Marta Keršič
    Študijski center za narodno spravo


    Mirjam Dujo Jurjevčič
    Študijski center za narodno spravo

  • XML Feeds

Arhivi za: Marec 2015

25. 1. 2015, Likovna razstava „O čem razmišljaš Antigona?“ v celicah UDBE

Razstava umetniških del v zaporniških celicah nekdanje službe državne varnosti – UDBE, v kletnih prostorih na Beethovnovi 3 v Ljubljani, od 21. januarja do 27. januarja 2015, vsak dan od 17h – 19h.Prisluhnete lahko posnetku novinarske konference, ki je… more »

18. 1. 2015, Marija Mlakar, rojena Ovsec iz Knežje Njive, Pudob

Marija Mlakar je bila rojena leta 1933, v majhni vasici Knežja Njiva, ki leži na obrobju Loške doline, v južnem delu Notranjske. V družini je bilo sedem otrok. Že pred vojno je kot majhna deklica rada poslušala pogovore vaščanov Knežje Njive, ki so se s… more »

11. 1. 2015, Filmska retrospektiva SFA „Resnica in sočutje“

V spomin na sedemdesetletnico konca druge svetovne vojne je Slovenski filmski arhiv pri Arhivu Republike Slovenije v sodelovanju s civilno-družbeno pobudo Resnica in sočutje 1945-2015 v Slovenski kinoteki v januarju in februarju pripravil projekcije izbr… more »

4. 1. 2015, Znanstveni posvet Renato Podbersič, Mateja Čoh Kladnik in Katarina Kompan Erzar

Nadaljujemo z objavljanjem prispevkov z znanstevnega posveta „Revolucionarno nasilje, sodni procesi in kultura spominjanja“, ki ga je Študijski center za narodno spravo pripravil v začetku septembra 2014. Tokrat lahko prisluhnete prispevkom mag. Renata… more »

30. 12. 2014, dr. Jože Dežman – sklepna oddaja v letu 2014

Doktor znanosti Jože Dežman je ob koncu leta 2014 potegnil črto pod dosedanjimi prizadevanji v oddaji Moja zgodba. Oddaja slavi 15 let delovanja in to je bila lepa priložnost za vrednotenje dela do zdaj in pogled naprej.Oddaja Moja zgodba z letom 2015… more »