• Avtorji oddaje


    Jože Dežman
    muzejski svetnik


    Monika Kokalj Kočevar
    muzejska svetnica


    Irena Uršič
    muzejska svetovalka


    Majda Pučnik Rudl
    nekdanja predsednica komisije vlade RS za izvajanje zakona o popravi krivic


    Marta Keršič
    Študijski center za narodno spravo


    Mirjam Dujo Jurjevčič
    Študijski center za narodno spravo

  • XML Feeds

Arhivi za: Marec 2017

26. 3. 2017, Življenje in delo dr. Milka Mikole

V letu 2016 je dr. Milko Mikola obeleževal življenjski jubilej in sicer 70. letnico rojstva. V tem letu je izšla njegova najnovejša monografija z naslovom "Kazenske ustanove in zaporniki v Sloveniji med letoma 1945 in 1951". Ob tem dogodku so na Študijsk… more »

19. 3. 2017, 8 let Hude jame

V oddaji Moja zgodba smo objavili posnetek tiskovne konference ob osmi obletnici odkritja žrtve povojnega partizanskega nasilja v Barbarinem rovu v Hudi jami pri Laškem. Izkop posmrtnih ostankov žrtev se nadaljuje. Doslej so v jašku odkrili skupaj 1420 ž… more »

12. 3. 2017, Slovenska zgodovina – dr. Peter Vodopivec

V oddaji Moja zgodba še zadnjič predstavljali poglavja iz knjige z naslovom Slovenska zgodovina in podnaslovom Od prazgodovinskih kultur do začetka 21. stoletja, katere avtorji so Peter Štih, Vasko Simoniti, Peter Vodopivec. V studiu smo gostili zgodov… more »

5. 3. 2017, Vseposvojitev – 3 leta delovanja

V oddaji Moja zgodba smo gostili Romano Bider pobudnico in skrbnico spletnega portala Vseposvojitev.si, ki si prizadeva, da posvojimo žrtve zla druge svetovne vojne. Po imenskem seznamu žrtev, ki ga je sestavil Inštitut za novejšo zgodovino v Ljubljani l… more »

26. 2. 2017, Slovenska zgodovina – dr. Vasko Simoniti

V oddaji Moja zgodba smo drugič govorili o knjigi z naslovom Slovenska zgodovina in podnaslovom Od prazgodovinskih kultur do začetka 21. stoletja, katere avtorji so Peter Štih, Vasko Simoniti, Peter Vodopivec. Pomembna novost nove knjige oziroma dveh j… more »