• Avtorji oddaje


    Jože Dežman
    muzejski svetnik


    Monika Kokalj Kočevar
    muzejska svetnica


    Irena Uršič
    muzejska svetovalka


    Majda Pučnik Rudl
    nekdanja predsednica komisije vlade RS za izvajanje zakona o popravi krivic


    Marta Keršič
    Študijski center za narodno spravo


    Mirjam Dujo Jurjevčič
    Študijski center za narodno spravo

  • XML Feeds

Arhivi za: Maj 2017

28. 5. 2017, Teharski spomenik včeraj in danes

V času 72. letnice začetka naselitve koncentracijskega taborišča Teharje z domobranci iz Vetrinja, smo pripravili oddajo v keteri smo skušali predstaviti stanje spominskega parka in spomenika v Bukovžlaku. Stanje pa je sramotno do ljudi, ki so bili žrtve… more »

21. 5. 2017, Aleš Nose: Domobranci zdravo - Bog daj

Predstavljali smo 2. prenovljeno in dopolnjeno izdajo knjige Domobranci zdravo - Bog daj zbiralca Aleša Noseta. O zgodovini druge svetovne vojne na Slovenskem so največ pisali udeleženci, tako na partizanski kot tudi na njej nasprotni strani, vendar so… more »

14. 5. 2017, Antion Mauri - spomini na Galicijo

Tokrat predstavljamo zgodbo vojaka 97. pehotnega polka, ene od avtro-ogrskih enot iz slovenskih nabornih območij, ki je poleti 1917 odšel na vzhodno fronto v Galicijo. Zgodba vojaka, podčastnika Antona Maurija je ohranjena v spominskem zapisu z nalovom… more »

7. 5. 2017, Dr. Breda Mulec - Ponižani in razžaljeni funkcionarji, uradniki in javni uslužbenci

V oddaji Moja zgodba je nastopila predavateljica na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju dr. Breda Mulec, avtorica knjige Ponižani in razžaljeni funkcionarji, uradniki in javni uslužbenci, ki je nedavno izšla pri založbi Demokracija. Gre z… more »

30. 4. 2017, Tone Brne, pričevanje Slovenca iz Avstralije

V »Moji zgodbi« smo slišali zgodbo Toneta Brneta, rojenega 4. avgusta 1921, doma Podgraj pri Ilirski Bistrici, ki že sedmo desetletje živi v Avstraliji. Med drugo svetovno vojno je bil mobiliziran v italijansko vojsko. Iz Milana so ga poslali na grške ot… more »