Kategorija: Posebne oddaje

Simon Burja in Mitja Prelovšek: odprava v Renejevo brezno

23. januar 2015 - Odpravili smo se v globine podzemlja. Ker je po 100 letih ponovno zasvetilo Oko Krasa (Jama Pečinka)in ker so z jamskim potopom novembra lani pod Visokim Kaninom s potopom v odtočni sifon brezna "odkrili" drugo najglobljo jamo v Sloveni… more »

Šmarnični romarji

26. september 2014 - Gostili smo člana Šmarničnih romarjev Franca Temelja in Cirila Vidmarja. Prvi je začetnik in pobudnik romanj, drugi pa organizator. Njihova romanja  se vedno začnejo v Žireh. Od tam tudi izvira društvo Šmar, ki je registrirano po civ… more »

Meditacija na veliki petek

18. april 2014 - Tokratna Doživetja narave (na veliki petek) so bila neke vrste meditacija, ki je povezala dogodke velikega petka in doživljanje narave. Simbol križa, trpljenje, smrt... Lepota gorske narave, čeprav ujeta v tok snovnega in minljivega, člo… more »

Življenje ponoči

21. februar - Govorili smo o življenju ponoči. O tem, kaj se dogaja predvsem okrog osvetljenih objektov, kot so cerkve in drugi objekti kulturne dediščine, medtem ko ljudje spimo. Nočne živali seveda ne. O tem, kaj je svetlobno onesnaženje in tudi kako m… more »

SLOVENSKI ALPSKI SVET - uvodna oddaja

31. januar 2014 - V tokratnih tematskih Doživetjih narave smo se odpravili na pot spoznavanja našega gorskega sveta. Kaj pravzaprav vanj sodi in kako se deli? Preverite, kako dobro pravzaprav poznate Slovenijo in njen gorski svet - PRISLUHNITE POSNETKU O… more »

Veliki petek - Gora in križ

29. marec 2013 - Na veliki petek, poseben dan v letu, dan ko je znamenje križa dobilo nov pomen za človeštvo, smo v oddaji spregovorili o križih. Križ ali križi so naši sopotniki v življenju. Srečujemo jih tudi na poti v gore, marsikje so postavljeni na… more »

Tematska oddaja: dr. Peter Mikša in Pia Peršič

22. februar 2013 - "Vzdramimo se!", so sklenili Piparji med izletom na Stol 23. julija 1892. leta in si zastavili nalogo, da ne bodo odnehali, dokler ne bo ustanovljeno Slovensko planinsko drutšvo.In res je bil njihov klub ključen pri ustavnovitvi našega… more »

Popotovanje na tekaških smučeh - Po planotah Slovenije

8. februar 2013 - Tokrat smo v zimskih Doživetjih tekli na smučeh. Napovedali smo tekaško popotovanje Po planotah Slovenije, ke začne v soboto 16. februarja. Gre za vodeno popotovanje na tekaških smučeh po visokih planotah Slovenije.   Pot poteka po… more »

Po Učni poti Škocjan (naj tematski poti l. 2011)

FOTOGALERIJA more »

Božična oddaja

25. december - Praznična Doživetja narave so skušala obuditi spomin na praznovanje božiča, kot so ga poznali naši predniki - v tesni povezanosti z naravo. Veseli smo bili tudi vašega sodelovanja in spominov.  Alenka Veber je za našo oddajo izbrala nekaj… more »