93. oddaja
By Matjaž on Okt 17, 2007 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
korenčkova kremna juha
gobe v grmadi
kokosove palčke
KORENČKOVA KREMNA JUHA |
Korenček in krompir nastrgamo ali narežemo na tanke liste. Popražimo na čebuli in zalijemo. Najprej z malo vode, skuhamo in zmiskamo ali stlačimo. Dodamo ostalo tekočino, solimo in po želji popramo. Paše kakšna žlica pečenkinega soka. Lahko pridamo kosmiče, da juho zgostimo. Na koncu damo kis ali limonin sok. Preden jo damo na mizo, potresemo s sesekljanim peteršiljem. |
GOBE V GRMADI |
Jed je kot kruhova zloženka - kruhov narastek z gobami. Kruh narežemo na tanke rezine (če bomo pekli v pekaču) ali na kocke (če bomo pekli v modelu). Gobe, očiščene in narezane na majhne listke damo na praženo čebulo. Posolimo in popramo ter dodamo česen in peteršilj. Pekač ali model (za potico) namažemo in potresemo s presejanimi drobtinami. Damo tanko plast kruha, naložimo gobe - nadaljujemo, kolikor imamo sestavin. Prelijemo s prelivom in na vrhu naribamo sir. Pečemo 20 - 30 minut pri 190 °C. Za prilogo ponudimo brokoli (kuhano v slani vodi in po želji zabeljeno) brstični ohrovt, špinačo ... ali endivijo z rdečim radičem. |
KOKOSOVE PALČKE |
V globlji in višji posodi zmiksamo maščobo in nato dodamo jajci(vedno moramo dati v zmiksano maščobo, sicer se bo sesirilo, pa še sladica bo sprejemljiva za druge sestavine in bo rahla) ter sladkor. Dodamo še med in prilijemo mleko, moko ter s počasno hitrostjo mešalca zmešamo do konca. Damo na namazan pomokan pekač (37 x 29 cm) in zravnamo za dober prst na debelo. Peklo se bo 15- 20 minut pri 180 °C. Na deski naj se ohladi, razrežemo na palčke. Pomakamo v kremo, ki smo jo skuhali v kotličku nad soparo (mleko, sladkor in kakav). Kasneje damo še margarino in rum. Nato še pomočimo v drugo posodo s kokosovo moko. Namesto kokosa damo lahko zmlete orehe. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 94. oddaja | 92. oddaja » |