170. oddaja
By Matjaž on Apr 8, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
kruhovi hlebčki v goveji juhi
krompirjev štrukelj s porom
regrat s kuhanimi jajci
čokoladni biskvit
KRUHOVI HLEBČKI V GOVEJI JUHI |
Jajci solimo (ali dodamo ščepec vegete), razžvrkljamo, potresemo nariban sir (tudi parmezan), da dobimo gost nadev. Okus dopolnimo s peteršiljem ali drobnjakom. |
KROMPIRJEV ŠTRUKELJ S POROM |
Krompir olupimo, operemo in prerežemo ter skuhamo v slani vodi. Odcedimo v skledo, stlačimo, po žlicah prilivamo olje (maščoba se sproti vpija, zato se kremasto pretlači), posamič dodajamo jajci. Dobimo spenjen krompir. Preložimo v skledo in razgrnemo, da se ohladi. Če se nam mudi, pa takoj nadaljujemo. Vmes pripravimo nadev. Očiščen in opran ter narezan por na maslu popražimo, posolimo, dodamo jajce. Odstavimo. Lahko dodamo še drobtine in smetano. Po okusu popramo. Ko je nadev narejen, testu dodamo moko (če imamo samo mehko, je vzamemo 22 dag in dodamo 2-3 žlice pšeničnega zdroba, da povleče vlago, ki jo krompir daje testu) in zgnetemo. Nato razvaljamo na leseni površini glede na velikost posode. Namažemo namaz in zavijemo. Ohlapno zavijemo v vlažno servieto, posuto z drobtinami. Kuhamo v vreli slani vodi do 30 minut. To je lahko samostojna jed, lahko pa jo naredimo kot prilogo k mesnim jedem (takrat naredimo drobnejši štrukelj). |
ČOKOLADNI BISKVIT |
Umešamo jajci in sladkor. Med mirnim miksanjem dodajamo olje, nato še hladno mleko s kakavom (je boljši kot čokoladni prah - naredi lepšo barvo) in moko s pecilnim praškom. Ko se moka porazdeli, dobimo lepo, tekoče testo. Pekač (20x32 cm velikosti) dobro namažemo in pomokamo ali na obrezan peki papir. Spečemo pri 190 °C v 15-18 minutah. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 171. oddaja | 169. oddaja » |