226. oddaja
By Matjaž on Maj 5, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
kremna porova juha
zapečene palačinke
beluši v solati
pariške rože
vprašanje poslušalke: recept za domačega prijatelja
KREMNA POROVA JUHA |
Por je zelenjava pomladnega časa, ko bo prevroče bo olesenel. Je zelo okusen, zdrav in dober. |
ZAPEČENE PALAČINKE |
Spečemo tanke omlete, ni jih treba krepko zapeči, saj se bodo potem še pekle. |
BELUŠI V SOLATI |
Beluši so zdravstveno zelo priporočljivi. Očistimo jih in damo v vročo vrelo vodo (žlička sladkorja za milejši okus). Vrejo naj 10-15 minut (odvisno od starosti). Odcedimo in s škarjami narežemo. Pokapljamo jih z oljem, nato dodamo še marinado in potresemo z drobnjakom. |
PARIŠKE ROŽE |
Kvas damo v mleko in razmešamo, maslo med moko zdrobtinimo, dodamo sladkor in rumenjake ter naredimo testo. Če je pretrdo, dodamo še mleko. Posebej naredimo nadev: sneg iz beljakov (dodamo sladkor in vanilijev sladkor), z metlico v roki zamešamo orehe, cimet in limonino lupino. Razvaljamo testo za nožev rob debelo. Nanesemo nadev in tanko namažemo ter tanko zavijemo. Damo na desko in postavimo v skrinjo. Ohlajene narežemo na pol cm debelo in naložimo na pekač s peki papirjem pokrit. Pečemo pri 190 °C. Rahlo se bodo dvignile. Pečene preložimo in ohlajene zložimo v škatlo. |
vprašanje poslušalke Mihele: iščem recept za domačega prijatelja |
2 jajci in14 dag sladkorja skremamo, zamešamo 21 dag moke, 1/4 pecilnega praška in 15 dag orehov (celih ali grobo narezanih). Z žlico damo na namazan pekač za palec debelo. Pečemo pri 190 °C. Pečeno damo na desko in takoj z nožem narežemo na 3 mm debelo. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 227. oddaja | 225. oddaja » |