227. oddaja
By Matjaž on Maj 12, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
beluševa juha
dušena pečenka s krompirjem
porov riž, zelena solata
skutina rezina
BELUŠEVA JUHA |
Namesto jušne zelenjave (zelena, korenček, peteršilj) je lahko krompir (čeprav bo korenček zelo prav prišel). |
DUŠENA PEČENKA S KROMPIRJEM |
Taka pečenka se ne peče v pečici, ampak v kozici na električni plošči štedilnika (na plinu ne bo tako dobro pripravljena). Meso razsolimo z mešanico soli in popra. Damo ga na vroče olje in pokrijemo, da ena stran zapeče. Obrnemo s kuhalnico in ob strani že damo malo narezane čebule. Nato še obračamo in s časoma dodajamo česen (ga ne pražimo, zato dolijemo še tekočine), zelenjavo, lovorjev list ... Z manjšim dodatkom tekočine se duši. Vmes obračamo in po potrebi obračamo. Dušimo, da bo mehko - okvirno v eni uri. Hitreje se zmehča in bolj sočno je to meso, ker se pripravlja v majhnem prostoru. Krompir olupimo, damo kuhati in takoj ko zavrejo, odstavimo ter stresemo ob pečenko. |
POROV RIŽ |
Por očistimo in narežemo na rezine, damo na olje in mešamo, da ovene. Dodamo riž, malo pomešamo in zalijemo z čim bolj vročo vodo. Posolimo in pomešamo. Zmanjšamo temperaturo, pokrijemo in nežno naj kuhlja 25-30 minut. Proti koncu nanesemo koščke masla po površini, pokrijemo, da se vsrka v zrna ter da jedi prijetno aromo. Serviramo s parmezanom, paše tudi narezan drobnjak. |
SKUTINA REZINA |
Naredimo sneg, umešamo sladkor, rumenjake, moko s pecilnim in rahlo zamešamo. Damo na dobro namazan pekač. Pečemo v vroči pečici (200 °C) 12 minut. Pečenega čim prej ločimo od stene, na pekaču se pohladi. Obrnemo na desko in ga razpolovimo. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 228. oddaja | 226. oddaja » |