Mlečna kaša s slivami
By Matjaž on Mar 14, 2011 | In Samostojna, Kaše | Pošlji odziv »
2 l mleka
1 ½ - 2 dl prosene kaše
sol
3 dag masla
½ kg sliv
sladkor
voda
Pristavimo mleko, solimo in ga zavremo. Vmes v cedilu operemo kašo s toplo vodo. Nato jo lahko zakuhamo v vrelo mleko ali pa jo zakuhamo v mali količini vode in táko zalijemo z vrelim mlekom. Večkrat premešamo, da se na dnu ne prismodi. Vre 20-25 minut. Dodamo še slive. Suhe slive namočimo in zavremo. Sveže slive pa damo v vodo, zalijemo in počakamo, da pride do vrenja. Serviramo lahko vsako posebej in si vsak naloži. Lahko pa jih tudi damo proti koncu kuhanja v kašo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kaša s krompirjem | Gluhi štruklji » |