Surov beljak. Tečaj.
By Matjaž on Apr 11, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje poslušalke Lucije: kaj lahko uporabi namesto surovega beljaka za vezavo nadeva iz mletih orehov in sladkorja? Ta nadev se ne kuha ali peče.
odgovor sestre Nikoline: možnost je nad vodno kopeljo rumenjak umešan s sladkorjem ali kakšnim dodatkom, ki je še v nadevu, da se beljak skuha. To se rahlo zgosti in postane kremasto. Po potrebi ga ohladimo (če ga damo v smetano) ali ne (orehov nadev).
Podobno pride pri tiramisuju.
vprašanje poslušalke Petre: kako se prijaviti na kuharski tečaj?
odgovor sestre Nikoline: tečaj ne poteka redno, običajno poteka ob torkih in četrtkih in obsega sedem štriurnih srečanj. Naslednji tečaj bo v maju, nato pa spet jeseni. Za prijavo pokličite 04-53-70-730.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Jušno vprašanje | Tunin namaz » |