Jušno vprašanje
By Matjaž on Apr 12, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje voditelja Jaka: kako je z mrzlo oz. vročo vodo pri kuhanju juhe - če želimo dobro juho, naj začnemo kuhati v mrzli ali vroči vodi; kako je, če želimo, dobro in lepo zelenjavo?
odgovor sestre Nikoline: meso damo kuhati v mrzlo vodo, da se izluži, počasi pride do vrenja in počasi vre. Lahko pa ga damo kuhati tudi v vrelo vodo, če bomo meso potrebovali pri kosilu. Tu bo beljakovina čim hitreje zakrknila in meso bo sočno. Juha naj nato 'kuhlja'; dlje vre, boljša pride (meso mora biti kuhano). Če rabimo mehko meso, ga vzamemo iz juhe, narežemo na rezine, zalijemo s precejeno juho in nato naj vre. Dobimo toplo in sočno meso za serviranje. Dobro je, da nam ni treba vročega mesa rezati.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Limonina lupina | Surov beljak. Tečaj. » |