Želatina
By Matjaž on Maj 9, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje voditelja Jaka: želatina na vrhu torte se ni strdila - bila je to želatina v lističih, na vrhu torte pa je bil narezan kivi - kaj je bilo narobe?
odgovor sestre Nikoline: kivi ne želira rad, z njega se želatina rada scedi, razlog je tudi lahko, da je bila krema pretopla. Boljša kot želatina v lističih je želatinast preliv za torte. V ¼ litra vode ali komptove vode se zmeša in pogreva, da se dobro stopi. Malo pred vrenjem umaknemo s štedilnika in hladimo. Tako se začne tudi gostiti. Poiskusimo na sredini in če pronica, je premalo ohlajeno. S to želatino kot preliv za torte je lažje delati.
Namesto kivija je bolje vzeti jagode ali breskve.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Pehtranova potica | Beluševa solata z majonezo » |