Zapečen por s krompirjem
By Matjaž on Maj 17, 2011 | In Priloga, Samostojna | 1 odziv »
35 dag pora
15 dag krompirja
1-2 jajci
3 žlice kisle smetane
sol
nariban sir
maščoba in drobtine za pekač
Por narežemo na ozke rezance, lahko jih blanširamo (damo v vrelo vodo za 2 min) ali popražimo na olju in nežno podušimo.
Krompir olupimo in na listke narežemo ter damo kuhati. Vodo lahko porabimo za juho ali pri dušenju mesa.
Posodo namažemo in potresemo. Pol pora damo na dno, stresemo krompir in na vrhu drugo polovico pora. Razžvrkljamo jajce in ga solimo te nežno popramo. Namesto smetane lahko damo mleko. Prelijemo po površini, spronicati mora do dna. Potresemo z naribanim sirom.
Damo v 190 °C vročo pečico za 15-20 minut, da zakrkne in se zapeče ter sir dobi barvo. Jed lahko naredimo izdatnejšo, če med vsako plastjo pora in krompirja naribamo sir. Lahko pa po plasti krompirja damo še malo mesa.
1 komentar
Napiši komentar
« Kuhana govedina v solati | Sirovi štrukeljci v juhi » |