Sirovi štrukeljci v juhi
By Matjaž on Maj 16, 2011 | In Juha | Pošlji odziv »
Testo:
20 dag moke
sol, 1 jajce
1 žlica olja
malo tople vode
Juha:
2 l vode, sol
Podmet:
1 ½ dl kisle smetane
1 žlica moke
mleta kumina
Nadev:
40 dag skute
1 jajce
1 žlica pšeničnega zdroba
sol
Naredimo testo in ga dobro pregnetemo, da postane gladko. Na nežno pomokani deski naj pokrito počiva vsaj pol ure.
Vodo pristavimo in hkrati zmešamo sestavine za nadev.
Testo razvaljamo in razvlečemo čim bolj enakomerno. Namažemo s skutinim nadevom. Če moramo kje zagrniti, pokapljamo z oljem. Zavijemo v zavitek za palec debelo. Štrukeljce v dolžini 1 cm narežemo s kartico za testo, krožničkom ali lesenim nožem.
V vodo zakuhamo rahel podmet (lahko uporabimo tudi sirotko od skute). Ko začenja vreti, zakuhamo štrukeljce. Pokrijemo in nato zmanjšamo temperaturo. Pokrito naj mirno vre od 10 do 15 minut. Po potrebi juho še solimo.
Lahko naredimo več testa in nadeva in jih zamrznemo. Zakuhamo kar zmrznjene, vrejo naj kakšne dve minuti več kot sveži štrukeljci.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zapečen por s krompirjem | Obliv za torto » |