Dušene kolerabice
By Matjaž on Maj 30, 2011 | In Priloga | Pošlji odziv »
50 dag kolerabic
3 dag masla ali olivnega olja
1 čebula
5 dag hamburške slanine
sol, poper
narezana zelišča: peteršilj, bazilika, drobnjak ...
Očistimo čebulo in kolerabico ter oboje narežemo. Čebulo pražimo na raztopljenem maslu ali olju. Čebula ovene, dodamo sesekljano slanino. Skupaj na zadiši, dodamo kolerabico, pražimo, da spremeni barvo, vmes dobro mešamo. Prilijemo žlico juhe ali vode (lahko krompirjeve vode). Pokrijemo in dušimo v sopari pri nižji temperaturi (se ne kuha). Če ni dovolj mehko, dodamo še malo tekočine. Po potrebi solimo.
Naložimo zraven priloge: krompir, testenina, riž ... Zelišča potresemo tik pred serviranjem, lahko pa samo potresemo s parmezanom.
Tako pripravljena jed (z malo prepražene čebule in hamburške slanine) bo boljša, lahko pa naredimo na poljski način (torej samo zabeljene z maslom).
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Puding z jagodami | Zdrobovi cmoki » |