Špinačna juha
By Matjaž on Jun 3, 2011 | In Juha | Pošlji odziv »
20-25 dag kuhane špinače
3 stroki česna
peteršilj
2 žlici maščobe
1 žlica moke
3 dl mleka
1 l vode
poper
3 žlice sesekljane čebule
Špinače operemo in damo kuhati v vrelo vodo (ni treba soliti). Sproti jo s kuhalnico potapljamo. Prevre v 1-2 minutah (če uporabimo blitvo, stebla skuhamo posebej). Odcedimo in poškropimo s hladno vodo. Odcejeno zmiksamo v mešalniku. Lahko dodamo malo mleka, česen in peteršilj. Posebej prepražimo čebulo. Ko zarumeni, dodamo moko, malo pomešamo, dodamo špinačo in po potrebi zalijemo. Vre 5-6 minut in po okusu dosolimo. Lahko juho dopolnimo s kislo smetano. Zakuha so lahko kruhove kocke, vlivanci, fritati ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Bezeg - Šabesa | Češnjeve rezine » |