Krompirjevi zrezki
By Matjaž on Jun 17, 2011 | In Priloga, Krompir | Pošlji odziv »
50 dag krompirja
sol
3 dag masla ali olja
1 jajce
3 stroki česna
sesekljan peteršilj
drobtine
olje za peko
Krompir olupimo, narežemo na četrtine in skuhamo. Odcedimo in takoj stlačimo (z metlico ali mikserjem). Dodamo maslo ali olje. Nato še jajce in ga umešamo (lažje je v vroč krompir) in česen: fino sesekljamo in umešamo z mikserjem. Lahko pustimo, da se ohlaja. Na desko vsujemo drobtine, z žlico naložimo krompirjevo maso in z rokami oblikujemo polpetke - za prst debele. Med tem v ponvi segrejemo olje. Ko je vroče, zlato rumeno opečemo zrezke. Poberemo iz olja in nalagamo na papirnato servieto. Počakajo na toplem, ne pa jih pokrivati.
Zraven ponudimo solato, paše tudi h kuhanemu mesu (govedini ...).
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Krompirjevi žlikrofi | Krompir s sirom » |