Testenine s sirom
By Matjaž on Jul 4, 2011 | In Testenina | Pošlji odziv »
8 dag testenine na osebo - makaroni ali špageti
sol
3 žlice kisle smetane ali olja
nariban parmezan ali navadni sir
V večji lonec damo večjo količino vode (do ¾ višine), solimo in priklopimo. Ko začenja vreti, v lonec stresemo testenine. S kuhalnico jih premešamo, da se porazdelijo. Občasno še pomešamo in zmanjšamo temperaturo kuhanja. Čas kuhanja je isti, če močno vrejo ali se mirno kuhajo. Kuhamo približno 12 minut, da so skuhane al-dente, da niso razkuhane - lahko jih poiskusimo. Ugasnemo štedilnik in umaknemo. Prilijemo zajemalko vode in pustimo še nekaj minut, nato jih odcedimo. Med tem pripravimo zabelo: olje, kislo smetano, maslo. Umešamo med testenine ter rahlo premešamo.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Sadna solata s sladoledom | Hladno pecivo » |