Vlaganje fižola. Vodo pri blanširanju špinače zavreči?
By Matjaž on Jul 19, 2011 | In odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje: Ali je treba vodo, v kateri blanširamo špinačo, zavreči?
odgovor sestre Nikolino: Ja, špinačno najprej blanširamo (kuhamo 2 minuti v vreli vodi, da prevre), nato jo odcedimo in polijemo z mrzlo vodo, pretresemo in premešamo s kuhalnico, da ostane lepa, zelena. Nato špinačo pripravljamo naprej.
vprašanje: Že nekaj let vlagam stročji fižol po receptu: 1 kg fižola, 1 žlica soli, 1 žlica sladkorja, doda se 1 dl kisa, ko je kuhano in še vroče zloži v kozarce. Po tem receptu ni bilo težav. Sem ga pa letos skuhala le v slani vodi in takoj naložila v kozarce. Nekaj kozarcev se je pokvarilo oz. zavrelo že med ohlajevanjem pod odejo.
odgovor sestre Nikoline: Fižol je treba delno skuhati, naložiti v kozarce in nato zaliti s slano vrelo vodo, zapreti kozarce in še enkrat pasterizirati (v posodi ali na pekaču v pečici pri 190-200 °C za 20 minut, nato se ohladi v pečici).
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Soda bikarbona namesto pecilnega praška | Mokra rižota » |