Fižolov narastek
By Matjaž on Jul 29, 2011 | In Samostojna, stročji fižol | Pošlji odziv »
60 - 70 dag fižola
2 korenčka
sol
Bešamel:
4 dag masla
3 dag moke
2 ½ dl mleka
2 jajci
sesekljan peteršilj
muškatni orešček
1 žlica drobtin
2 žlici naribanega sira
Fižol očistimo in narežemo ter damo skupaj s korenčkom skuhat. Odcedimo in pokapljamo z oljem.
Posebej skuhamo bešamel omako: raztopimo maslo, potresemo moko in mešamo z metlico, zalijemo z mlekom in mešamo, da dobimo gosto omako. Vre na 3-5 minut. Dodamo rumenjaka, naribamo orešček in peteršilj. Iz beljakov stepemo sneg, ki ga dodamo masi in potresemo z drobtinami. Zamešamo z metlicami v roki. Pol omake zlijemo na fižol, pomešamo in nato zlijemo v posodo, ki jo namažemo in potresemo z drobtinami. Ostalo polovico prelijemo čez fižol in naribamo malo sira. Damo v vročo pečico za 15 do 20 minut. Lahko razrežemo na pekaču in nalagamo ob glavno jed na krožniku.
Na ta način lahko naredimo tudi narastek iz druge zelenjave.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Juha iz kumar | Fižolova solata s hrenovko » |