Zapečene bučke
By Matjaž on Avg 16, 2011 | In Priloga | Pošlji odziv »
2 žlici olja
1 čebula
1 paprika
60 dag na kocke narezanih bučk
2 žlici kisa in sol
Preliv: 2-3 jajca
1 dl kisle smetane
½ l mleka
1 žlica moke (pirine ali polnozrnate)
sesekljan česen
poper
sesekljan peteršilj
sol, sir
Bučke narežemo na kocke, pokapljamo jih s kisom (da med dušenjem ne bodo razpadle), posolimo in premešamo. Narežemo čebulo in jo pražimo na olju. Vmes dodamo narezano papriko. Nato dodamo bučke - pazimo, da ne zlijemo tudi tekočine. Premešamo in pokrijemo, da se malo omehčajo. Potresemo posodo. Vmes pripravimo posodo: pekač ali jena posodo, narastkovo skledo ... Bučke stresemo v posodo in prelijemo še s prelivom: jajca razžvrkljamo, dodamo sol, česen, smetano in mleko. Lahko dodamo še peteršilj. Po vrhu naribamo še malo sira. Pečemo v 190 °C vroči pečici, da začne rumeneti in tekočina zakrkne.
Ponudimo s kuhanim krompirjem, kruhom in zraven postrežemo še solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Dušen stročji fižol | Breskve v pudingu » |