Dušen stročji fižol
By Matjaž on Avg 18, 2011 | In Priloga, Zelenjavna | Pošlji odziv »
75 dag stročjega fižola
3 žlice olja
10 dag čebule
2 papriki (10 dag)
15 dag paradižnika
sol
3 stroki česna
peteršilj
Zelenjavo očistimo in operemo ter narežemo: fižol na trakce ali kvadratke, čebulo za praženje. Čebulo damo pražit, dodamo narezano papriko. Ko dobro zadiši, dodamo fižol. Malo spremeni barvo in ko je dobro popraženo, dodamo olupljen paradižnik, narezan na drobne kocke. Pokrijemo, da se duši. Dodamo še strt česen. Ko zmanjka tekočine, lahko malo dolijemo vode. Od vrste fižola je odvisno, koliko časa moramo dušiti na mirni temperaturi. Vmes še malo premešamo. Lahko dodamo zelenjavni dodatek. Tik preden damo jed na mizo, dodamo še peteršilj.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Mlečne kumare | Zapečene bučke » |