Nadevane bučke
By Matjaž on Sep 12, 2011 | In Priloga | Pošlji odziv »
6 mladih bučk
Nadev: 2 žlici olja
1 čebula
peteršilj
15-20 dag pečenega - kuhanega ali sveže mletega mesa
česen
2 žlici praženega riža
1 naribana mozarella ali skuta
1 jajce
sol, poper
malo juhe ali mleko in smetana
Vzamemo mlade ali srednje velike bučke, ki jih prerežemo na pol in jim izdolbemo semenje. Bučk nič ne olupimo.
Na olju popražimo čebulo, dodamo narezano ali zmleto meso, da zadiši. Dodamo česen in sol, nežno popramo. Odstavimo. Zamešamo riž, jajce, peteršilj in ostalo, da dobimo srednje sočen nadeva. Premešamo. Napolnimo bučke, ki jih naložimo v jena posodo (da se bučke ne obrnejo, spodaj tanko prirežemo). Po nadevu lahko naribamo sir, damo v pečico, da se pol ure zapeče pri 190 °C.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Rižev narastek s slivami | Namaz iz paprike » |