Nadevana paprika
By Matjaž on Okt 13, 2011 | In Samostojna | Pošlji odziv »
10-15 paprik
½ kg mešanega mletega mesa
peteršilj
poper, sol
2 žlici olja
1 čebula
1 dl riža
1 ½ dl vode
sol
2-3 stroke česna
1 jajce
juha
Karamelna voda:
1 žlica olja
2 žlici sladkorja
1 l vode
Omaka:
5 dl paradižnikove mezge
1 žlica moka
2 žlici kisla smetane
Na čebuli popražimo riž. To dodamo v posodo, nato še meso, česen, jajce, peteršilj, malo vode, solimo, po želji popramo. Z roko pregnetemo. Paprike izkrožimo in operemo notranjost. Polnimo jih ne preveč do vrha, a naj gre do dna. Odlagamo jih v kozico, ki smo jih malo pomastili dno z oljem. Lahko jih pokrijemo. Zalijemo z vročo vodo do višine ¾ paprik. Še bolj je, če zalijemo s karamelno vodo: na olje damo sladkor in pražimo ter zalijemo z vodo ali juho. Kuhamo ½ ure do ¾ ure. Posebej naredimo omako: v mezgo zamešamo moko in žlico kisle smetane zamešamo ter prilijemo k papriki. Potresemo, da se porazdeli. Skupaj naj še malo povre.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Sadna krema | Pečeni jajčevci » |